Le Meix Tiercelin – Brienne-le-Château | Dag 26

Het is weer tijd voor een lange tocht. Voor ons is dat 34 kilometer en met ons tempo zeven uur lopen. Omdat we ook willen pauzeren, rekenen we op een tocht van tien uur.

We vertrekken graag vroeg, omdat we in de morgen lichamelijk en geestelijk meer kunnen hebben. Dit gaat niet altijd op, vandaag zit het bij Jolanda allemaal niet lekker. Ze heeft wat last van haar knieën, algeheel vermoeide benen en twijfelt of het wel gaat lukken vandaag. We verplaatsen wat bagage naar de tas van Ewout.

De tocht zorgt helaas voor weinig afleiding, op zich geen drama want we hebben veel te bespreken. Alhoewel we al weken continue met elkaar zijn, vinden we het altijd weer prettig om na het verlaten van een gastenverblijf even echt samen te zijn. De rust om na te denken en te praten over nieuwe mensen in ons leven, nieuwe indrukken. Het gaat de laatste tijd snel, de dagen, de ontmoetingen, de reis, we komen tijd tekort om het te verwerken.

Als we aankomen bij het toeristenbureau van Brienne-le-Château, krijgen we na de Pelgrim-check; accreditatie tonen, kopie paspoort, de sleutel van een speciaal voor pelgrims ingericht appartement in de stad. Een simpele, gelijkvloerse woning met vier bedden, een wc, douche, kookgerei en wat meubels. Het is heerlijk om hier thuis te komen. Bij het schriftje dat op de tafel ligt bij de voordeur zien we dat het hier een populair onderkomen is. De afgelopen maanden was er bijna iedere dag een bewoner. We genieten van de rust nu.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *