Vivey – Aigle | Dag 46

Zon, een meer en de Alpen. We gaan verder.

We lopen het eerste deel van de dag door diverse kleine dorpjes, waarbij het ene dorp nog eleganter is dan de andere. In Montraux komt dit tot een climax in de vorm van een meterslange bloementuin langs de boulevard. Als door een erehaag lopen we zo elegant mogelijk het stadje binnen. Even later, bij Villeneuve zien we voor het eerst weer een bos. We kijken nog even achterom.

We laten het meer achter ons en vervolgen door kilometers uitgestrekte bossen waar soms een kanaal en dan weer een rivier opduikt. We zitten op 400 meter hoogte maar het loopt vlak, om ons heen kijken de echt zware jongens minzaam naar beneden. Als we de kaart bestuderen, blijven we tot in Martigny in deze kier lopen, zodat we zonder te veel klimmen en dalen kunnen genieten van het natuurgeweld. Vanaf Martigny is het de Grand Sint Bernard die roet in het eten gooit. We kijken er een soort van naar uit. Uitkijken zoals je dat in de rij voor de Python in de Efteling doet, waarbij – eenmaal aan de beurt – de rij achter je te groot is om terug te gaan en waarbij je tijdens het omhoog takelen jezelf de vraag stelt wat je ook alweer wilde bewijzen.

Goed, zover is het niet. We slapen iets van de route in Aigle, want hier zijn betaalbare hotels.
Nu zijn er hotels, alleen betaalbaar vinden wij ze niet met circa 160 Zwitserse Franken voor een nacht. We gaan naar de VVV.
‘Is er ook een camping?’ vraagt Jolanda aan de baliemedewerkster.
‘Heb je alzheimer,’ zegt Ewout, ‘onze tent is al twee weken in Nederland.
‘Er is een camping,’ zegt de mevrouw.
‘Vous aves un rent-a-tent?’ vervolgt Jolanda, duidelijk op een missie.
Wat volgt is heen en weer gebel met de camping, de mevrouw glimlacht. Geregeld: We kunnen een tent plus slaapmat huren voor 16 Zwitserse Frank! Wat?
Jolanda snelt naar de camping als dat dit alles voorbereid was, Ewout twijfelt of ze het wel goed hebben verstaan.

We betalen de munten, krijgen een geel bandje om – niet voor onbeperkt eten, voor het zwembad – en richten onze blauwe iglo in. We rusten uit in het zwembad.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *