Rustdag – Aosta | Dag 51

Het thema is verwennen. We verwennen onszelf met een dag rust en wennen aan het nieuwe land en haar nieuwe gebruiken. Wat dat eerste betreft blijken we bij het opstaan geen keuze te hebben; je kan met je verkeerde been uit bed stappen, je kan ook geen goed been hebben. We kunnen nauwelijks lopen.

We moeten toch even langs de supermarkt en het cybercafé, dus kruipen we de trap van het hotel af naar beneden. Na de afwachtende introverte Fransen die we ontmoet hebben en de Bourgondische Zwitsers, hebben we nu Lawaaierige Italianen. Ja, dit is stereotype maar het zijn niet alle Fransen of Italianen, we zien in 24 uur gewoonweg een ander soort mens voor ons staan. Ze praten snel, lopen snel, gebaren snel. Logisch dat hier een siësta van drie uur heel normaal is, er worden hier dubbele dagen gedraaid.

Vandaag proberen we de taal ook een beetje uit. Als we in een bakkerij terugkrijgen ‘non parle pas Francais’, weten we dat we nog een lange weg hebben te gaan. Een goed bord eten, een lekker middagdutje en wat rek en strek oefeningen, later groeit het vertrouwen dat we morgen weer op pad kunnen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *