Rustdag – Lucca | Dag 75

We slapen heerlijk in het kingsize bed van ons schattige kamertje. Na het eten van een mierzoet Italiaans croissantje gaan we de oude stad in. We hebben een paar uur de tijd voordat M. en zijn vriendin komen. We bezoeken een internetcafé en moeten flink werken om al het nieuws uit Nederland in ons op te nemen; Dries Roelvink heeft een nummer 1 hit, nog steeds geen nieuw kabinet, Wes en Jolanthe klagen Koefnoen aan, Dries Roelvink heeft een nummer 1 hit, nog steeds geen nieuw kabinet, Wes en Jolanthe klagen Koefnoen aan, oja en Dries Roelvink heeft een nummer 1 hit. Toen we vertrokken zeiden we nog tegen elkaar; wanneer zou Dries Roelvink eigenlijk eens een nummer 1 hit krijgen?
Zo vliegt de tijd iets. Na de middag krijgen we een sms van M. dat we naar het centrum van de stad moeten komen. Bij een prachtige witte kerk op de markt zien we onze vrienden uitgedost met allemaal kleurige ballonnen staan! Wat een feest! We komen tijd tekort om elkaar bij te praten over de afgelopen maanden. Wij vertellen hen over al onze avonturen, zij ons over al het nieuws uit Nederland (Wisten jullie dat Dries…).

Ze hebben vooraf gezegd het echte pelgrimsgevoel te willen ervaren, dus zodoende nemen wij de leiding en leggen ze uit wat onze – strenge – regels zijn. Na het inleggen van ons minimale dagbudget is de pact gesloten! We doen boodschappen en reserveren een overnachtingsplek.

Na het zakelijke deel duiken we onder in al het pracht van het rijke Lucca. Wat later dan normaal – zo streng zijn we blijkbaar niet – komen we terug in het hotel en maakt Jolanda in de keuken van het hotel een heerlijke pesto pasta met wat brood.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *