Lucca – Alto Pascio | Dag 76

Samen met onze vrienden lopen we langs drukke wegen Lucca uit. Wat een contrast met de binnenkomst twee dagen terug. Onze verhalen over het fantastische land, de wonderschone routes en het prachtige weer nemen in geloofwaardigheid af als we na een paar minuten lopen ook de poncho aan moeten trekken.

Het lukt ons allen dezelfde pas aan te houden, dat wil zeggen dat ze lekker mee komen. We vinden onszelf natuurlijk een geoliede pelgrimsmachine en weigeren concessies te doen ter behoud van vriendschappen. Zonder gekheid, we maken er een korte etappe van en komen met een paar kleine rustpauzes op tijd aan bij de bibliotheek van Alto Pascio om daar de sleutel van ons onderkomen te ontvangen.

We krijgen de weg gewezen naar een muziekschool, waar behalve leslokalen twee lokalen met matrassen voor pelgrims zijn ingericht. Wij vinden het leuk dat we onze vrienden echt kunnen laten zien op wat voor gekke plekken we terecht komen tijdens onze reis. Als we op bed bijpraten over de eerste dag als pelgrims, komen er twee nieuwe pelgrims binnen. Een Italiaanse jongen met zijn vriendin én hond! We krijgen van de beheerder van de muziekschool de gewetensvraag of het een probleem is als de hond op dezelfde verdieping slaapt als wij. We zijn de laatste tijd steeds beter met die viervoeters en stemmen in. Het koppel slaapt op de andere kamer, dus echt veel last zullen we er niet van hebben. Daarbij kunnen dit weleens onze nieuwe achtervolgers zijn nu we Horst en Gabriella een voorsprong van circa anderhalve dag hebben gegeven. We verwachten hen niet meer voor Rome te treffen, dus moeten we opnieuw investeren.
Na het betere poets en schrobwerk gaan we fris het stadje verkennen. In de avond eten we bij een restaurant die voor de verandering weer eens een pelgrimsdiscount in de strijd gooit! Als we terugkomen om onze slaapplek verder gereed te maken voor de nacht, is er nog een derde nieuweling aangekomen. Blijkbaar bekend bij het Italiaanse koppel, want ze zitten met z’n drieën chips naar binnen te werken alsof er onheil op komst is. Het is een oudere man van Poolse afkomst. Het is leuk en spannend om weer eens wat andere pelgrims om ons heen te hebben.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *