Rustdag – Siena | Dag 81

Lang zal ze leven, lang zal ze lopen!

Jolanda is jarig en dat vieren we met een ingelaste rustdag. We hebben de luxe in de binnenstad van Siena te mogen slapen bij de zusters van Santa Luisa. Het pand is zoals de meeste gebouwen groot en statig, het is hier sfeervol. Niet door het interieur, maar door de mensen. De deur staat letterlijk de hele dag open.

De hoofdzuster blijkt een fenomeen in de stad. Bij de uitverkiezing ‘meest belangrijk persoon van Siena’ is ze de afgelopen vijf jaar tweemaal als winnaar gekozen. Ze rent de hele dag rond om iedereen te behagen. Gisteren zagen we haar nog om 23.00 uur druk met het uitzoeken van ingezamelde kleding, vanmorgen stond ze om 06.00 uur klaar om onze collega-pelgrims te voorzien van ontbijt. Althans, dat laatste zegt Jolanda, ze is al vroeg wakker en maakt het ontwaken van alle huisgenoten mee. ‘De trein’ vertrekt natuurlijk als eerste, Lucia en Diego kort erop, Pool Pietro stond als eerste op, maar verliest het vlak voor de streep van Gabriella, die lang slaapt maar snel pakt. Het is nog geen 07.00 uur als iedereen alweer op pad is.

Ewout wordt uit zijn bed getrokken door een uitzinnige Jolanda; vierentwintig jaar en dat vieren we in Siena! Het is gek om jarig te zijn in een omgeving waar je niemand kent, gelukkig stromen de felicitaties via de sms binnen.

We hebben veel plannen en voeren er weinig uit. We ontbijten, lunchen en dineren op het prachtige, bekende, rode plein. Tussendoor internetten we wat, proberen we een zwembad te zoeken: half uur met de bus, verkeerd uitstappen, een uur wachten en weer terug naar de stad.

Als we na het eten terugkomen in onze kamer, zien we dat er twee nieuwe, Duitse pelgrims zijn gekomen, per fiets! Mark en Suzanne (35) hebben drie weken vakantie en omdat vorige zomer het wandelen in de Alpen niet zo’n succes bleek, gaan ze dit jaar op de tweewieler. We zijn al wat moe, maar praten even door over het reizen. Eigenlijk wel leuk dat er even geen andere wandelaars in onze voetsporen zitten. Hebben we komende week weer eens het rijk alleen?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *