Bolsena – Montefiascone | Dag 87

We ontwaken met Rome, lopen met Rome en pauzeren met Rome! We zijn gefixeerd en dat werkt totaal niet.

Natuurlijk hebben we al maandenlang Rome in ons hoofd, alleen was het een woord dat werd overspoeld door de waan van de dag, het overleven als pelgrim, lopen, eten, slaapplek zoeken, slapen en weer lopen. Het zoeken naar een slaapplek, de onzekerheid hield ons scherp en bleek een uitdaging naast de lange tochten. Aangezien de tochten korter zijn en de slaapplekken eenvoudig, verliezen we ons hoofd.

De honden blaffen ons bij de les. We zijn onderweg, niet in Rome.

Het lot geeft ons een onderkomen bij Casa Spiritualite, iets met in het hier en nu zijn. Het is een enorm klooster waar we door een non een vierpersoonskamer toegewezen. Omdat de meeste winkels in de middag dicht zijn verkennen we de Montefiascone, een grote stad schuin tegen de berg, met een kathedraal en diverse basilieken met een gekke historie die je maar zelf moet opzoeken. Slaap ze.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *