Ontmoedigingsservice

Ontmoedigingsservice

Ik heb te vaak spijt van een aankoop. Sommige uitgaven vragen om een ontmoedigingsservice: iemand die je belt tussen “ik ga een magisch zelfvliegend Japans elfje kopen” en “ik heb een magisch zelfvliegend Japans elfje gekocht”.

Sinds pakjesavond zit onze dochter gestrest op haar kamer omdat ze de knipperende lampjes en het hysterische zoemgeluid van haar vliegende “Rainbow Glitter Idol” niet langer trekt. De kerstboom in de kamer heeft geen naalden meer nadat het vliegende ding haar evenwicht verloor en de boel kortwiekte. Toen ik het bij een tweede poging uit de lucht greep kreeg ik een tik van de magische glittervleugel tegen mijn neus. De rest van de avond liep ik met een pleister.

Had iemand mij maar vóór de aankoop van het zelfvliegend Japanse elfje gebeld.

Ik besef dat zo’n service staat en valt bij de inzet van vrijwilligers daarom bied ik mij aan voor het ontmoedigen van de Roze K3-zangmicrofoon, een vierpersoonskano, het All-in Beach hotel in Alanya, gras in je voortuin en zelfvliegende Japanse elfjes.

De ontmoedigingsservice werkt overigens alleen bij nieuwe producten. Als je spullen doorverkoopt mag je gewoon zeggen “dat je met het hele gezin hebt genoten van het elegant fladderende elfje in haar schitterende regenboog jurk, maar dat het tijd is voor een nieuw huisje om daar de kinderen te verbazen met haar magie.”
Zo goed als nieuw. Tegen elk aannemelijk bod.

Lees meer Zeer Korte Verhalen.
De afbeelding is door AI gegenereerd door NightCafe Studio.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *