Twaalf jaar geleden liep ik met mijn vriendin van Canterbury naar Rome. Met backpack en tent liepen we in drie maanden meer dan tweeduizend kilometer dwars door Frankrijk, Zwitserland en Italië.

“Geweldig om jullie belevenissen te lezen, ik zie het zo voor me. Het is net of je erbij bent alleen word ik niet moe”

Trouwe lezer uit 2010

Achtergrond
Twaalf jaar geleden liep ik met mijn vriendin van Canterbury naar Rome. Met backpack en tent liepen we in drie maanden meer dan tweeduizend kilometer dwars door Frankrijk, Zwitserland en Italië. Iedere avond maakte ik aantekeningen over onze belevenissen, korte luchtige verhaaltjes die we op een blog plaatsten. Direct na deze reis heb ik deze verhalen van internet gehaald omdat ik niet tevreden was over de kwaliteit, droomde van een bestseller en mezelf – in de daaropvolgende jaren – liet afleiden door alle (on)mogelijkheden van het leven.

Het is 2022, er raast een vreemd virus rond in de wereld en de zomer voelt eindeloos ver weg. Dit lijkt mij het juiste moment die teksten van onze tocht opnieuw te delen met iedereen die – net als ik – zin heeft om op pad te gaan. Elke dag vertrekken zonder te weten waar je aankomt. Nieuwe dorpen, nieuwe mensen, nieuwe verhalen. Iedere dag nieuwe verhalen. Lees verder: aantekeningen over een voettocht.

*We hebben de nieuwsbrief zo ingesteld dat je na inschrijving een bevestiging ontvangt. De eerstvolgende zaterdag start de reeks van berichten. Dit gaat automatisch en zo ontvang je de berichten precies in het ritme waarop wij naar Rome liepen. Je kunt je altijd eenvoudig uitschrijven voor deze automatische mail.